Κων/νου Παλαιολόγου 6, 54622 Θεσσαλονίκη peswork20@gmail.com

Το πρωί της Δευτέρας, 6 Φεβρουαρίου, στις 4:17 π.μ., σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών στη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία. Τουλάχιστον δέκα πόλεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, κτίρια έχουν καταστραφεί και έχουν αναφερθεί χιλιάδες θύματα.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω 4.800 νεκρούς σε Τουρκία και Συρία. Οι τραυματίες είναι χιλιάδες και φυσικά πολλές χιλιάδες συνανθρώπων μας είναι άστεγοι και με πολλές ανάγκες λόγω του φονικού σεισμού.

Ο Τουρκικός Ευαγγελικός Σύνδεσμος ξεκίνησε αμέσως τις προσπάθειες αρωγής σε στενή συνεργασία με την First Hope Association (FHA) οργανισμός που ιδρύθηκε από μέλη και συνεργάτες του Τουρκικού Ευαγγελικού Συνδέσμου για να συντονίσει τις προσπάθειες αρωγής μετά τον τελευταίο μεγάλο σεισμό στην Τουρκία. Λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη Συρία οι πληροφορίες είναι ελάχιστες, όπως φυσικά και οι δυνατότητες του κράτους για βοήθεια.

Υπάρχει ανάγκη από είδη πρώτης ανάγκης, όπως κουβέρτες, νερό, σκηνές, χειμωνιάτικα ρούχα, τρόφιμα κ.λπ.

Αδελφοί, σας καλούμε να προσευχηθούμε και να προσφέρουμε ό,τι ο Θεός βάζει στην καρδιά μας για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται σε Τουρκία και Συρία.

Σε πρώτη φάση ας ανταποκριθούμε με οικονομική βοήθεια χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό που εξυπηρετεί τον Πανελλήνιο Ευαγγελικό Σύνδεσμο:

ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣΙΒΑΝ: GR02 0172 2260 0052 2608 3313 753BIC:  PIRBGRAA

Καθώς θα ενημερωνόμαστε για τις ανάγκες – πέρα από τις οικονομικές – θα σας κρατούμε ενήμερους

Ας προσευχόμαστε:
για τους διασώστες και τις προσπάθειες διάσωσης εγκλωβισμένων στα ερείπια.

για τους ανθρώπους που έχουν χάσει τα σπίτια τους και βρίσκονται στο δρόμο.

για τους αδελφούς μας που υποφέρουν επίσης μέσα σε αυτήν την καταστροφή.

Ο Θεός να κάνει έλεος στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.