Πανελλήνιος Ευαγγελικός Σύνδεσμος
Ο ΠΕΣ
Ποιους εκπροσωπεί
ο ΠΕΣ
Ποιοι είναι οι Έλληνες Ευαγγελικοί;
Ποιοι είναι οι Έλληνες Πεντηκοστιανοί;
Τί πιστεύουν οι Ευαγγελικοί;
Η παγκόσμια διάσταση της Ευαγγελικής Εκκλησίας
Η ιστορία των Ευαγγελικών στην Ελλάδα
Η παρουσία των Ευαγγελικών στην ελληνική κοινωνία
Θρησκευτικές Ελευθερίες
Νομικά Θέματα
Ερωτήματα που τίθενται συχνά
> Αρχική Σελίδα > Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις - Δελτία Τύπου

Ανοιχτή επιστολή του Παγκόσμου Ευαγγελικού Συνδέσμου προς τις Κυβερνήσεις και Εκκλησιαστικούς Ηγέτες για την Κρίση στη Γάζα.

11 Ιανουαρίου 2009

Η έκλιση αυτή για ειρήνη γίνεται από μέρους όλων εκείνων που επηρεάζονται από τις συγκρούσεις στη Γάζα, τόσο των Ισραηλιτών, όσο και των κατοίκων της Γάζας. Είθε ο Θεός που χαρίζει ειρήνη σε όλους όσους την αποζητούν να δώσει απάντηση στο αίτημα αυτό όλων των ανθρώπων που κατοικούν στο Ισραήλ και τη Γάζα. Ο Παγκόσμιος Ευαγγελικός Σύνδεσμος προτρέπει όλα του τα μέλη του να προσευχηθούν και να ζητήσουν να βασιλέψει η ειρήνη του Θεού στους ¶γιους Τόπους.


Ο Παγκόσμιος Ευαγγελικός Σύνδεσμος, που εκπροσωπεί Χριστιανούς τόσο στο Ισραήλ όσο και στη Γάζα, παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία όλα τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας. Η καταστροφή στο Ισραήλ και τη Γάζα, τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και σε υλικά πράγματα είναι αποκαρδιωτική.

Ανησυχούμε για τις κοινότητες των Ευαγγελικών Χριστιανών που διαβιώνουν όλη αυτήν την ταραχή και στις δυο πλευρές καθώς και για όλους τους συναθρώπους μας. Ανησυχούμε για όλους εκείνους που θα ζήσουν τα επακόλουθα αυτού του πολέμου. Προσευχόμαστε για όλους εκείνους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα και για εκείνους που έγιναν αιτία ώστε να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Γνωρίζουμε πως ο Θεός που θεραπεύει και συγχωρεί λαχταράει να αποκαταστήσει και να ξαναχτίσει τις πληγωμένες καρδιές κι εμείς προσευχόμαστε για όλους.

Παρακαλούμε αυτούς που βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις να κάνουν ότι είναι δυνατό ώστε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και η συνεχιζόμενη βία. Παρακαλούμε όλους εκείνους που παίρνουν αποφάσεις να ακούσουν τη φωνή της λογικής μέσα τους και να κάνουν ότι είναι δυνατό ώστε αυτό που συμβαίνει να σταματήσει και να μην επαναληφθεί. Παράλληλα ζητούμε από την διεθνή κοινότητα να ανταποκριθεί προσεκτικά αλλά αποφασιστικά σ’ αυτή την κρίση. Τα συναισθήματα όλων είναι πολύ ευαίσθητα. Δεν είναι ώρα για κατηγόριες, αλλά για προσφορά βοήθειας σ’ όλους εκείνους που υποφέρουν. Κάνουμε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να δουλέψουν σκληρά ώστε να τερματιστεί αυτή η κρίση και να εξαντλήσουνε τις δυνατότητές τους ώστε να απομακρύνουν όλες τις αιτίες που προκαλούν τη σύγκρουση αυτή.

Είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η διαμάχη αυτή μεταξύ των Ισραηλινών και Παλαιστινίων μπορεί ποτέ να τερματιστεί. Κατανοούμε πως πρόκειται για μια κατάσταση πολύ περίπλοκη και ότι χρειάζεται πολύς κόπος προκειμένου να επανέλθει η εμπιστοσύνη σε όλες τις πλευρές. Παρ’ όλ’ αυτά όμως τολμούμε να ονειρευόμαστε μια Μέση Ανατολή όπου Ισραηλινοί και ¶ραβες θα μπορούν να χαίρονται ειρηνικά τη ζωή τους ο ένας πλάι στον άλλο. Ο Θεός, που είναι κοντά, θέλει να ευλογήσει τους Ιουδαίους, όχι όμως σε βάρος των Αράβων. Θέλει να ευλογήσει τους ¶ραβες, όχι όμως σε βάρος των Ιουδαίων. Όλοι μας ονομάζουμε τον Αβραάμ, φίλο του Θεού, καθώς επίσης και πατέρα της πίστης μας. Για χάρη του Αβραάμ και για χάρη του Θεού μας ας φτάσουμε στο σημείο εκείνο που ο Θεός θα γεμίσει τις καρδιές μας με αγάπη για κάθε άνθρωπο στον κόσμο.

Ευχόμαστε αυτό να εμπνεύσει όλους εκείνους που παίρνουν πολιτικές αποφάσεις καθώς να παρηγορήσει τις οικογένειες, ιδιαίτερα εκείνες που έχασαν κάποιους δικούς τους στις συγκρούσεις αυτές. Ας μην είναι μάταιος ο θάνατός τους. Αντίθετα ας γίνει αιτία να έχουμε έναν καλύτερο κόσμο, για τη δόξα του Θεού.

Καλούμε όλους εκείνους που ενδιαφέρονται, να νηστέψουν και να προσευχηθούν για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Πιο συγκεκριμένα, εμείς που ανήκουμε στην οικογένεια του Παγκόσμιου Ευαγγελικού Συνδέσμου θα θέλαμε να προτείνουμε να ξοδέψουμε χρόνο σε προσευχή γι’ αυτή την κρίση μετά την βδομάδα την οποία πολλοί έχουμε ξεχωρίσει ως Παγκόσμια Εβδομάδα Προσευχής, ειδικά την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009. Επιπλέον θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε τόσο τις εκκλησίες, όσο και μεμονωμένους πιστούς να προσφέρουν γενναιόδωρα όποια ανθρωπιστική βοήθεια είναι σε θέση να προσφέρουν.


Για τον Παγκόσμιο Ευαγγελικό Σύνδεσμο που εκπροσωπεί 420 περίπου εκατομύρια Χριστιανών Ευαγγελικών σε όλο το κόσμο.

Dr. Geoff Tunnicliffe, Διευθυντής της WEA

Reverend Harry Tees, Πρεσβευτής του WEA στους Αγίους Τόπους


Η Συντονιστική Επιτροπή του ΠΕΣ

Κορυφή Σελίδας

 
World Evangelical Alliance
 
European Evangelical Alliance
 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΕΑ