Πανελλήνιος Ευαγγελικός Σύνδεσμος
Ο ΠΕΣ
Ποιους εκπροσωπεί
ο ΠΕΣ
Ποιοι είναι οι Έλληνες Ευαγγελικοί;
Ποιοι είναι οι Έλληνες Πεντηκοστιανοί;
Τί πιστεύουν οι Ευαγγελικοί;
Η παγκόσμια διάσταση της Ευαγγελικής Εκκλησίας
Η ιστορία των Ευαγγελικών στην Ελλάδα
Η παρουσία των Ευαγγελικών στην ελληνική κοινωνία
Θρησκευτικές Ελευθερίες
Νομικά Θέματα
Ερωτήματα που τίθενται συχνά
> Αρχική Σελίδα > Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις - Δελτία Τύπου

1977 - 2007
30 Χρόνια ΠΕΣΟλοκληρώθηκε με επιτυχία η 12η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ευαγγελικού Συνδέσμου στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σαββατοκύριακο από 9-11 Νοεμβρίου.

Ο ΠΕΣ γιόρτασε φέτος την επέτειο 30 χρόνων παρουσίας στην Ευαγγελική Κοινότητα της πατρίδας μας. Το πρόγραμμα άρχισε την Παρασκευή, 9/11, το βράδυ στην Ελεύθερη Ευαγγελική Εκκλησία της Θεσσαλονίκης με το καλωσόρισμα των συνέδρων και με μια συζήτηση "στρογγυλής τραπέζης" με θέμα τις σχέσεις της Ευαγγελικής με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Το πρόγραμμα έκλεισε το συγκρότημα Soli Deo Gloria, προσφέροντας ενός υψηλού επιπέδου μουσική παρουσίαση με πλούσια μεγάλο εύρος θρησκευτικής υμνολογίας που ενθουσίασε και συγκίνησε το πυκνό ακροατήριο της βραδιάς.

Συγκινητική ήταν επίσης η στιγμή που η 12η Γενική Συνέλευση τίμησε τον εμπνευστή, πρωτεργάτη και πρώτο πρόεδρο του ΠΕΣ Αιδ. Στέλιο Καλοτεράκη για την προσφορά του στον σύνδεσμο και την Ευαγγελική Κοινότητα.

Το Σάββατο, 10/11 έγιναν οι εργασίες του ΠΕΣ στην αίθουσα Αποστόλου Παύλου της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας με εξαιρετικά θέματα και χρήσιμες συζητήσεις.

Η συνέλευση ολοκληρώθηκε με την εκλογή της νέας Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΕΣ που στην επόμενη διετία θα απαρτίζεται από τους:


Αργύρης Πέτρου, Πρόεδρος
Αντώνης Χαραλάμπους, Αντιπρόεδρος
Φώτης Ρωμαίος, Γ. Γραμματέας
Κατερίνα Κανταρτζή, Ταμίας
Έλλη Πάτα, Μέλος
Φιλήμων Μπαντιμαρούδης, Μέλος
Παντελής Σιδηρόπουλος, Μέλος


Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι με το κοινό Δείπνο του Κυρίου, στο οποίο συμμετείχαν όλες οι εκκλησίες της Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας.
Η συμμετοχή των εκκλησιών, οργανώσεων και αδελφών από όλη την Ελλάδα ήταν θετική και το πνεύμα της ενότητας και ευγνωμοσύνης στο Θεό για τα 30 αυτά χρόνια πολύτιμης προσφοράς του ΠΕΣ δημιούργησε δυνατές πνευματικές συγκινήσεις.

Ήταν διάχυτη η αίσθηση όλων για τον ευλογημένο ρόλο του ΠΕΣ, ως υπηρετικού οργάνου της κοινότητάς μας, όλα αυτά τα χρόνια. Εκφράστηκε δυνατά η προσδοκία για ακόμη μεγαλύτερη δραστηριοποίηση για την καλύτερη έκφραση της ενότητας και συνεργασίας σε κάθε τομέα ανάμεσα σε όλες τις τοπικές εκκλησίες και τις διακονικές κινήσεις της ευαγγελικής κοινότητας.

Τα παρακάτω είναι μερικά από τα σημαντικά θέματα που απασχόλησαν την 12η Γενική Συνέλευση:

  • Το θέμα της νομικής υπόστασης των Ευαγγελικών Εκκλησιών στην πατρίδα μας και η αρτιότερη αντιπροσώπευση της κοινότητας στην πολιτεία.
  • H περαιτέρω ενθάρρυνση της ενότητας της κοινότητας με τη συμμετοχή περισσότερων τοπικών εκκλησιών αλλά και εκκλησιαστικών σωμάτων σε μια κοινή πορεία.
  • Η ανάγκη της έκφρασης των θέσεων της κοινότητάς μας για σύγχρονα θέματα της καθημερινότητας από τα ΜΜΕ.
  • Η παρουσία και δραστηριότητα πολλών εθνικών ευαγγελικών εκκλησιών στην χώρα μας.

Δοξάζουμε τον Θεό για την ευλογία Του και σ' αυτή την συνέλευση του ΠΕΣ και ζητάμε τις προσευχές όλων ώστε να συνεχιστεί με ακόμα πιο ευλογημένο και δυναμικό τρόπο η δράση της διακονίας αυτής.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους αδελφούς εκείνους, από την απερχόμενη επιτροπή του ΠΕΣ, που εκδήλωσαν την επιθυμία να μην εκλεγούν αυτή τη φορά. Η συμβολή τους στην πρόοδο του συνδέσμου ήταν πολύτιμη. Παρακαλούμε να έχετε στις προσευχές σας τη Συντονιστική Επιτροπή για σοφία και οδηγία σε όλες τις ενέργειές τους.


Δικοί σας στην υπηρεσία Εκείνου,


Η Συντονιστική Επιτροπή του ΠΕΣ

Κορυφή Σελίδας

 
World Evangelical Alliance
 
European Evangelical Alliance
 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΕΑ