Πανελλήνιος Ευαγγελικός Σύνδεσμος
Ο ΠΕΣ
Ποιους εκπροσωπεί
ο ΠΕΣ
Ποιοι είναι οι Έλληνες Ευαγγελικοί;
Ποιοι είναι οι Έλληνες Πεντηκοστιανοί;
Τί πιστεύουν οι Ευαγγελικοί;
Η παγκόσμια διάσταση της Ευαγγελικής Εκκλησίας
Η ιστορία των Ευαγγελικών στην Ελλάδα
Η παρουσία των Ευαγγελικών στην ελληνική κοινωνία
Θρησκευτικές Ελευθερίες
Νομικά Θέματα
Ερωτήματα που τίθενται συχνά
> Αρχική Σελίδα > Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις - Δελτία Τύπου

18 Απριλίου- Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για την Τουρκία


Αγαπητή μας Παγκόσμια Οικογένεια εν Χριστώ,

Χαιρετισμούς από την Τουρκία- τη χώρα του Νώε, του Αβραάμ, του Παύλου, της Αντιόχειας, των Πράξεων των Αποστόλων, των 7 Εκκλησιών της Αποκάλυψης, της Νίκαιας,.....

Θέλουμε να σας προσκαλέσουμε να ενωθείτε μαζί μας σε μια δέσμευση, που πήραν οι σημερινές εκκλησίες της Τουρκίας, ώστε από το έτος 2009, να ξεχωρίσουμε μια μέρα κάθε χρόνο, την 18 Απριλίου, ως «Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για την Τουρκία».

Γιατί η 18 Απριλίου; Σκεπτόμασταν για πολλά χρόνια για μια τέτοια ημέρα προσευχής, καθώς οι σημερινές εκκλησίες της Τουρκίας, γνωρίζαμε ότι χρειαζόμασταν περισσότερη προσευχή από όλον τον κόσμο. Προτάθηκαν διάφορες ημερομηνίες. Θα θυμάστε όμως, με λύπη, ότι 3 αδελφοί μας με βαναυσότητα δολοφονήθηκαν, μαρτύρησαν, στην πόλη Μαλάτεια το 2007. Στις 18 Απριλίου 2007, οι Necati Ayd?n, Tillman Geske and U?ur Yuksel φονεύτηκαν, χωρίς λόγο, επειδή με ζωντάνια μοιράζονταν τα Καλά Νέα του Ιησού Χριστού. Ξέρουμε ότι ο θάνατός τους, που λύπησε την καρδιά του Θεού και τις καρδιές μας, δεν ήταν μάταιος. Αισθανόμαστε ότι, πάνω από κάθε άλλο γεγονός, που έχει σχέση με τη μνήμη τους, μας οδηγεί σε βαθιά προσευχή για τη χώρα που εκείνοι κι εμείς αγαπούμε. Έτσι τιμούμε τη θυσία τους.

Γι αυτό, καλούμε, το σώμα του Χριστού, σ' όλον τον κόσμο, να ενωθεί μαζί μας κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου, για να προσευχηθούμε για την εκκλησία και το λαό της Τουρκίας. Να προσευχηθούμε ώστε η εκκλησία στην Τουρκία να έχει το χρίσμα και τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος και να ζήσουμε για τη δόξα του Θεού. Και ως αποτέλεσμα να έχουμε ελπίδα και ευλογία στη χώρα και στο λαό της Τουρκίας, ώστε καρδιές και μάτια να ανοίξουν για τη Βασιλεία του Θεού.

Στην αγάπη Του που μας ενώνει

Κοινωνία Ευαγγελικών Εκκλησιών Τουρκίας

 

 

 

 

 

Κορυφή Σελίδας

 
World Evangelical Alliance
 
European Evangelical Alliance
 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΕΑ