Πανελλήνιος Ευαγγελικός Σύνδεσμος
Ο ΠΕΣ
Ποιους εκπροσωπεί
ο ΠΕΣ
Ποιοι είναι οι Έλληνες Ευαγγελικοί;
Ποιοι είναι οι Έλληνες Πεντηκοστιανοί;
Τί πιστεύουν οι Ευαγγελικοί;
Η παγκόσμια διάσταση της Ευαγγελικής Εκκλησίας
Η ιστορία των Ευαγγελικών στην Ελλάδα
Η παρουσία των Ευαγγελικών στην ελληνική κοινωνία
Θρησκευτικές Ελευθερίες
Νομικά Θέματα
Ερωτήματα που τίθενται συχνά
> Αρχική Σελίδα > Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις - Δελτία Τύπου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
Μάρκου Μπότσαρη 24, - ΤΚ 117 41 ΑΘΗΝΑ Τηλ. 210 3231079-Fax: 210 3316 577
----------------------------------

Αριθ. Πρωτ.: Βόλος, 3 Μαΐου 2010


Προς
Τα Πρεσβυτέρια των τοπικών
Ελληνικών Ευαγγελικών Εκκλησιών


Αγαπητοί μας Αδελφοί,

Σας χαιρετούμε στο Όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ευχόμενοι κάθε ευλογία πνευματική στην ζωή σας και στο έργο σας.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2000 η Ολομέλεια των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε το ψήφισμα 55/76 με το οποίο, μεταξύ άλλων, ανακηρυσσόταν η 20η Ιουνίου κάθε έτους ως ημέρα του πρόσφυγα. Την ίδια χρονιά ο Παγκόσμιος Ευαγγελικός Σύνδεσμος όρισε την Κυριακή μετά την Ημέρα του Πρόσφυγα ως την Κυριακή του Πρόσφυγα. Για το λόγο αυτό το 2010, επειδή η ημερομηνία αυτή πέφτει Κυριακή προτείνεται η Κυριακή του Πρόσφυγα να εορταστεί και στις 20 Ιουνίου, αλλά και στις 27 Ιουνίου.

Όπως γνωρίζουμε αρκετές Εκκλησίες στην πατρίδα μας αναβίωσαν και στελεχώθηκαν εξαιτίας της παρουσίας των Μεταναστών. Η Κυριακή του Πρόσφυγα μπορεί να γίνει αφορμή να αναγνωριστεί αυτός ο εμπλουτισμός και να εορτασθεί το γεγονός πως "Της Εκκλησίας βάσις ο Ιησούς Χριστός / Αυτήν αποτελούσιν εκ πάντων των εθνών / όσοι ομολογούσι Σωτήρα τον Χριστόν".

Ο σκοπός της Κυριακής του Πρόσφυγα είναι να ευαισθητοποιήσει την Εκκλησία σ' ένα κοινωνικό θέμα που όχι μόνο αγγίζει εκατομμύρια ανθρώπους αλλά και τις δικές μας κοινωνίες. Στοχεύει να δημιουργήσει, μέσα στις Εκκλησίες, πνεύμα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες αναδεικνύοντας τα προβλήματα, τις δυσκολίες και τον πόνο που βιώνουν οι άνθρωποι αυτοί. Είναι ευκαιρία η Εκκλησία να προφέρει Χριστοκεντρικό προφητικό λόγο πάνω στο θέμα των προσφύγων, σε αντίθεση με τις φωνές που ακούγονται.

Γι' αυτό θα σας παρακαλούσαμε να ξεχωρίσετε μία από τις δύο Κυριακές και να την αφιερώσετε ειδικά στον 'πρόσφυγα' με κηρύγματα ή όποια άλλης μορφής εκδήλωση θεωρείται πως ταιριάζει στη δική σας σύναξη. Ίσως θα μπορούσατε να προσκαλέσετε αδελφούς που διακονούν πρόσφυγες (πχ «Χέρια Βοήθειας») να συμμεριστούν νέα από το έργο στο χώρο των προσφύγων. Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες και βοηθητικό υλικό μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα:

http://www.refugeehighway.net

Είθε η Χάρις του Κυρίου που έγινε 'Πρόσφυγας' για να λυτρώσει εμάς τους 'πρόσφυγες' από τον Κήπο της Εδέμ, να είναι μαζί σας και να σας ευλογεί.

Με κάθε εν Κυρίω ευχή
για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΕΕ

Αιδ. Μελέτιος Β. Μελετιάδης, Πρόεδρος

 


 

 

 

 

Κορυφή Σελίδας

 
World Evangelical Alliance
 
European Evangelical Alliance
 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΕΑ