Πανελλήνιος Ευαγγελικός Σύνδεσμος
Ο ΠΕΣ
Ποιους εκπροσωπεί
ο ΠΕΣ
Ποιοι είναι οι Έλληνες Ευαγγελικοί;
Ποιοι είναι οι Έλληνες Πεντηκοστιανοί;
Τί πιστεύουν οι Ευαγγελικοί;
Η παγκόσμια διάσταση της Ευαγγελικής Εκκλησίας
Η ιστορία των Ευαγγελικών στην Ελλάδα
Η παρουσία των Ευαγγελικών στην ελληνική κοινωνία
Θρησκευτικές Ελευθερίες
Νομικά Θέματα
Ερωτήματα που τίθενται συχνά
> Αρχική Σελίδα > Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις - Δελτία Τύπου

Ημέρα της Ελευθερίας

 

Αγαπητοί φίλοι,

Καθώς ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε την Ελληνική Επανάσταση για τα 400 χρόνια δουλείας, θέλουμε να ενημερώσουμε την εκκλησία σας για το πως μπορείτε να συμμετέχετε στην απελευθέρωση γυναικών που είναι θύματα σωματεμπορίου στη χώρα μας, μία νέα μορφή δουλείας.

Συμπτωματικά, στην Αγγλία πριν διακόσια χρόνια, στις 25 Μαρτίου 1807, κηρύχθηκε παράνομη η δουλεία των Αφρικανών στην Ευρώπη λόγω της δράσης του Βρετανού Γουίλιαμ Γουίλμπερφορς υπέρμαχου της κατάργησης της δουλείας. Η δριμεία πολιτική του εκστρατεία λειτούργησε καταλυτικά για την παύση του δουλεμπορίου στην Ευρώπη, στη Βόρεια και Νότια
Αμερική, την Αφρική και την Ασία.

Σήμερα, 2,4 Εκατομμύρια ¶νθρωποι το χρόνο γίνονται θύματα του Διεθνούς Σωματεμπορίου.
Το 87% του Σωματεμπορίου αφορά στην εξαναγκαστική πορνεία και την σεξουαλική εκμετάλλευση. Το 80% των Θυμάτων Σωματεμπορίου είναι γυναίκες και παιδιά. 40.000 γυναίκες στην Ελλάδα , θύματα Σωματεμπορίου, εξυπηρετούν δια της βίας 1.000.000 άντρες το χρόνο.
Μερικές από αυτές τις γυναίκες είναι μόλις 12 ετών.

Τι είναι το σωματεμπόριο; Σωματεμπόριο αποτελεί κάθε πράξη προσέλκυσης, μεταφοράς, στέγασης ή παραλαβής ατόμων με τη χρήση απειλών ή βίας ή εξαναγκασμού, η απαγωγή, εξαπάτηση και παραπλάνηση. Στο σωματεμπόριο συμπεριλαμβάνονται και η κατάχρηση εξουσίας, η παράδοση ή παραλαβή χρημάτων ή επιδομάτων για την εξασφάλιση της συγκατάθεσης του ατόμου που διατηρεί έλεγχο στη ζωή τρίτου, με σκοπό την εκμετάλλευσή του. Η πορνεία ή άλλου είδους σεξουαλική εκμετάλλευση, η εξαναγκαστική εργασία, οι συνθήκες δουλείας, η υποχρεωτική προσφορά υπηρεσιών ή αφαίρεση οργάνων αποτελούν πράξεις εκμετάλλευσης. Η ελληνική νομοθεσία έχει καταστήσει το σωματεμπόριο παράνομο, δεσμεύει την κυβέρνηση να διώκει ποινικά τους σωματέμπορους και να προσφέρει προστασία στα θύματα.

Με άλλα λόγια… Το σωματεμπόριο είναι δουλεία!

Μίλα εσύ για χάρη του άλαλου. Δίκαια κρίνε κι υπερασπίσου το δίκιο του κατατρεγμένου , του δυστυχισμένου, του φτωχού. (Παροιμίες 31:8-9)

Η νηστεία που θέλω εγώ είναι ετούτη: Να σπάτε των αδικημένων τα δεσμά, να λύνετε τα φορτία που τους βαραίνουν, τους καταπιεσμένους να απελευθερώνετε και να συντρίβετε κάθε ζυγό. Μοιράστε με τον πεινασμένο το ψωμί σας και δώστε ανακούφισή στον καταπιεσμένο. Τότε μες στο σκοτάδι θα λάμψει το φως σας, και το σκοτάδι σας θα γίνει σαν του μεσημεριού το φως. (Ησαΐας 58:6&10)


Εμείς τι μπορούμε να κάνουμε;

Γιορτάζοντας την πρώτη κατάργηση της δουλείας στις 25 Μαρτίου 1807, ας δραστηριοποιηθούμε ως εκκλησίες ενάντια στη σύγχρονη δουλεία. Ας πάψουμε να γυρίζουμε το βλέμμα μας όπως έκανε ο ιερέας στην παραβολή του Καλού Σαμαρείτη επειδή φοβόταν να λερώσει τα χέρια του. Ας μην γίνουμε σαν το Φαρισαίο, δείχνοντας περισσότερο ενδιαφέρον για τη φήμη μας αντί για τις δοκιμασίες των θυμάτων σωματεμπορίου. Ας σταματήσουμε και ας προσευχηθούμε!

Παραθέτουμε ορισμένους τρόπους με τους οποίους εσείς και η εκκλησία σας μπορείτε να συμμετέχετε.

1. Στην Κυριακάτικη Λατρεία της 25ης Μαρτίου οδηγήστε το εκκλησίασμά σας να ψάλλει τον ύμνο: «Θαυμάσια Χάρη».

2. Καλέστε τη Νέα Ζωή για μία πεντάλεπτη παρουσίαση της διακονίας σε μία από τις συνάξεις σας.
3. Μοιράστε στα μέλη της εκκλησίας σας τον οδηγό προσευχής που εσωκλείουμε.

4. Μιλήστε για το πρόβλημα του σωματεμπορίου στην εκκλησία σας. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό προσευχής που εσωκλείουμε).

5. Οδηγήστε το εκκλησίασμα σας να προσευχηθεί ή να συμμετάσχει στις διακονίες που βοηθούν θύματα σωματεμπορίου (στην Αθήνα η Νέα Ζωή ή η Πόρτα Ζωής στη Θεσσαλονίκη).

6. Ενωθείτε μαζί μας σε προσευχή για το πρόβλημα του σωματεμπορίου τις δεκαπέντε ημέρες που παρεμβάλλονται μεταξύ της 25ης Μαρτίους και Πάσχα. Η Ανάσταση του Χριστού αντιπροσωπεύει την αληθινή ελευθερία από τη δουλεία του θανάτου και της αμαρτίας.

Προσευχηθείτε η Ελευθερία του Χριστού να σπάσει τα δεσμά εκείνων που είναι κυριολεκτικά
υποδουλωμένοι λόγω σωματεμπορίου.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Ημέρα της Ελευθερίας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Νέα Ζωή στο 2105203852 ή με τον ΠΕΣ στο 210 4834214.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κορυφή Σελίδας

 
World Evangelical Alliance
 
European Evangelical Alliance
 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΕΑ