Πανελλήνιος Ευαγγελικός Σύνδεσμος
Ο ΠΕΣ
Ποιους εκπροσωπεί
ο ΠΕΣ
Ποιοι είναι οι Έλληνες Ευαγγελικοί;
Ποιοι είναι οι Έλληνες Πεντηκοστιανοί;
Τί πιστεύουν οι Ευαγγελικοί;
Η παγκόσμια διάσταση της Ευαγγελικής Εκκλησίας
Η ιστορία των Ευαγγελικών στην Ελλάδα
Η παρουσία των Ευαγγελικών στην ελληνική κοινωνία
Θρησκευτικές Ελευθερίες
Νομικά Θέματα
Ερωτήματα που τίθενται συχνά
> Αρχική Σελίδα > Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις - Δελτία Τύπου

 

Ο Παγκόσμιος Ευαγγελικός Σύνδεσμος καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και την Βηρυτό και καλεί τις εκκλησίες σε προσευχή για τη Γαλλία και τον Λίβανο

Νέα Υόρκη   14 Νοεμβρίου , 2015

 Ο Παγκόσμιος Ευαγγελικός Σύνδεμος θρηνεί για τις πολλαπλές επιθέσεις στο Παρίσι και την Βηρυτό που σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές περισσότεροι από 200 αθώοι συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους και πολλοί περισσότεροι τραυματίστηκαν. Ο  Bp Efraim Tendero γ. γραμματέας του WEA δήλωσε: "Καταδικάζουμε τις δειλές αυτές τρομοκρατικές ενέργειες με τον πιο δυνατό τρόπο και εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια και αλληλεγγύη στο λαό της Γαλλίας και του Λιβάνου αυτές τις δύσκολες ώρες".

"Ενώνουμε τις φωνές μας μ' αυτές των αδελφών μας της Γαλλίας που είπαν 'Η Γαλλία δεν είναι μόνη! Εκατομμύρια χριστιανοί απ' όλο τον κόσμο προσεύχονται για τη χώρα μας'  Ναι προσευχόμαστε για την Γαλλία και τον Λίβανο και καλούμε όλες τις εκκλησίες μας σ' όλο τον κόσμο να κάνουν το ίδιο…"

"Ας προσευχηθούμε για περίσσεμα της ελπίδας, για θεραπεία των πληγών και για σοφία απ' τον Θεό καθώς τα κράτη αυτά προσδοκούν τον καλύτερο τρόπο να προχωρήσουν μπροστά."

 

Το γραφείο Τύπου του WEA 

Άλλες  σχετικές ανακοινώσεις :
Faced with the Attacks: Let Us Pray for Our Country and Its Authorities - statement by the Conseil National des Evangeliques de France, WEA’s national member body
Face aux attentats : prions pour notre pays et ses autorites - communique du Conseil National des Evangeliques de France

Ενώνουμε τις προσευχές μας μαζί με την παγκόσμια ευαγγελική κοινότητα και προσφέρουμε την συμπαράστασή μας και αλληλεγγύη μας στους λαούς της Γαλλίας και του Λιβάνου αυτές τις δύσκολες ώρες…..


Η Συντονιστική Επιτροπή του Πανελλήνιου  Ευαγγελικού Συνδέσμου


Ο Παγκόσμιος Ευαγγελικός Σύνδεσμος

Πάνω από δύο δισσεκατομύρια Χριστιανοί υπάρχουν στον κόσμο μας σήμερα που αντιπροσωπεύονται από τρία κύρια χριστιανικά εκκλησιαστικά σώματα.

Ο Παγκόσμιος Ευαγγελικός Σύνδεσμος είναι ένα απ' αυτά και αντιπροσωπεύει υπηρετώντας περισσότερα από 600 εκκατομύρια Ευαγγελικούς Χριστιανούς. Ο σύνδεσμος δημιουργήθηκε το 1846 με σκοπό να ενώσει την φωνή της Χριστιανικής Διαμαρτύρησης σ' όλο τον κόσμο..

Ο Πανελλήνιος Ευαγγελικός Σύνδεσμος είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Ευαγγελικού Συνδέσμου http://www.europeanea.org  και του Παγκόσμιου  Ευαγγελικού Συνδέσμου Worldea.org. 

 

 

 

Κορυφή Σελίδας

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΕΑ